Call us directly: +373-22-60-42-55

Mircea cel Batran 11/6 of.408, Chisinau, Moldova View Location

Jan 26

Deficitul de Fier cu Altrifer LDS

Anemia este o afectiune patologica cauzata de scaderea globulelor rosii din organism (hemoglobina). Forma de anemie cel mai des intalnita la copii este anemia feripriva, care apare ca si rezultat a carentei de fier. Fiecare globula rosie contine fier care transporta oxigenul din plamani in restul corpului, iar la bebelusi, aceasta se formeaza deseori prin inlocuirea laptelui matern cu cel din comert. Este un adevar general valabil faptul ca laptele de la san este cel mai sanatos, si copiii care au fost alaptati vor prezenta un risc mult mai mic de inbolnavire decat cei care consuma lapte praf sau lapte de vaca (laptele de vaca este mult mai putin absorbit de organism decat laptele matern).

O alta cauza a anemiei la bebelusi poate fi nasterea prematura (cu 3 saptamani sau mai mult inainte de termen), copiii care nu sunt alaptati pana la varsta de 2 ani sau cei care nu incep diversificarea la varsta de 6 luni cu alimente bogate in fier. In cazul copiilor de peste 2 ani, anemia poate aparea deoarece ei refuza uneori sa manance alimente precum carne, fructe sau legume, atat de necesare pentru o dezvoltare sanatoasa.

De regula, simptomele prezentate de bebelusi si copii in cazul anemiei sunt : oboseala si slabiciune, lipsa poftei de mancare, irascibilitate, lipsa de concentrare si deficit de atentie, tulburari de comportament, dificultati respiratorii, inflamarea limbii sau fata palida. Netratata la timp, anemia poate duce la complicatii. Astfel, poate fi influentata calitatea performantei scolare a copiilor (care vor intampina dificultati la invatare, datorita lipsei de concentrare si de atentie), cat si statusul emotional (prin lipsa implicarii in socializare).

Pentru prevenirea anemiei, este recomandata o dieta bogata in vitamine si fier. In cazul bebelusilor, se recomanda laptele matern sau laptele praf imbogatit cu fier, iar pentru copiii mai mari alimente precum caise, fulgi de ovăz, prune uscate, stafide, spanac, ton, carne de pui și alte tipuri de carne, verdeturi, fasole uscată, linte, ouă, pește, unt de arahide, soia. Vitamina C este de asemenea benefica, deoarece ajuta la stimularea poftei de mancare. Portocalele sau sucul de portocale, precum si capsunile sau kiwi-ul vor ajuta sistemul imunitar si dezvoltarea optima a copiilor.

Alte forme de tratament in combaterea anemiei pot fi si suplimentele de fier, care vor ajuta la stimularea memoriei, a atentiei si a concentrarii in cazul scolarilor si a atletilor de performanta. Unul dintre aceste produse este Altrifer LDS sirop 120ml.

Altrifer LDS Junior este un produl inovatar.

Altrifer LDS Junior este un sirop care se administreaza pe cale orala in timpul mesei sau imediat dupa masa (1 ml soluție sau 1-2 mg fier/kilogram corp). Are un gust placut si se poate utiliza ca atare sau dizolvat intr-un pahar cu apa.

Beneficii

Altrifer LDS Junior este solutia optima in cazul anemiei, a poftei de mancare reduse si a lipsei de fier in organism. Nu provoacă iritaţie gastrică, diaree, constipaţie sau alte simptome digestive. Poate fi luat în orice moment al zilei (cu sau fără alimente), si poate fi combinat cu alte minerale si vitamine (la recomandarea medicului).

Compoziţie:

Fiecare 1 ml ALTRIFER LDS Junior Soluție conține:

Fier 7 mg – 1ml 

No comments yet.

Add a comment